Nieuws

Formule E, spanning en sensatie!

Op 22 november start het 6e seizoen van de Formule E in Al-Diriyah (een buitenwijk van de Saoedi Arabische stad Riyad). emovia hoopt je (online) zult gaan kijken. Dit seizoen rijden er 12 teams van elk 2 coureurs en 2 auto’s, met daaronder bekende merken zoals Audi, Jaguar, Porsche en Nissan. De races worden gereden op speciaal aangelegde circuits in de staten van diverse grote steden over de hele wereld. De circuits zijn 2,5 tot 3 km lang.

Gemeenten, stimuleer elektrisch vervoer met hulp van de Wegwijzer laadinfra elektrisch vervoer

Speciaal voor gemeenten maakte het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) in juli 2019 een overzicht van maatregelen op het gebied van laadinfrastructuur, waarmee gemeenten zero-emissievervoer kunnen stimuleren. De maatregelen zijn gebaseerd op het Klimaatakkoord, in het bijzonder de thema's Mobiliteit, Gebouwde omgeving en Elektriciteit. Lees hier de 'Wegwijzer laadinfra elektrisch vervoer'.

Elektrische auto delen? Denk aan een initiatief zoals het Apeldoornse Mobuur

In april 2019 verscheen in het Apeldoorns Stadsblad heuglijk nieuws: de Apeldoornse vervoersdienst Mobuur bestaat één jaar. In dat ene jaar is Mobuur uitgegroeid tot een bloeiende organisatie met 40 vrijwilligers, die met elektrische (deel)auto's klanten vervoeren binnen Noord-Apeldoorn. Mobuur is hiermee een nieuwe vorm van duurzaam openbaar vervoer binnen een stadswijk.

Drie grote spelers op de Duitse automarkt kiezen voor elektrisch

Met het oog op de Europese milieuwetgeving hebben Daimler, Volkswagen en BMW definitief besloten om zich gezamenlijk uitsluitend te richten op de elektrische auto. Dit zal ten koste gaan van de benzine- en dieselauto. In elk geval voor de komende tien jaar zien zij geen geschikt alternatief voor de elektrische personenauto. Zij willen dan ook dat de Duitse overheid zich richt op een verdere verbetering van de laadinfrastructuur.