emovia's Toer Elektrisch!

Mensen zorgeloos in een mooie, nieuwe elektrische auto door een fraai landschap laten zoeven. Helemaal gratis. Onderweg leuke stops én en passant leren over elektrisch rijden. Hoe doet emovia dat?

Medewerking van dealers

Dankzij de medewerking van bevriende dealers kunnen wij onze deelnemers gratis een elektrische auto aanbieden voor het rijden van de tocht. Op de dag van de toertocht halen deelnemers zelf hun auto op bij de dealer.

Whatsapp-groep

Zowel de deelnemers aan de tocht als de medewerkers van emovia hebben met elkaar contact via een speciale Whatsapp-groep. Dit begint al één of twee dagen van tevoren. De laatste mededelingen worden gedaan en de bedoeling van de Whattapp-groep wordt duidelijk. Want via Whatsapp wordt iedereen uitgenodigd om zijn/haar ervaringen te delen via foto's en tekst. Onderweg kunnen via de groep vragen worden gesteld over elektrisch rijden. Deze worden direct door een deskundige van emovia beantwoord in de groep.

Laadsessie

Vast onderdeel van de rit is een laadsessie - bij voorkeur bij een snellaadstation. Hier staat een medewerker van emovia om eventueel hulp te bieden bij het laden en er informatie over te geven. Denk bijvoobeeld aan het laadvermogen van de auto waarin wordt gereden, de laadcapaciteit van de laadpaal, laadtarieven, laadpassen, laadpaalapps etc. Want emovia wil dat mensen niet langer 'opzien' tegen laden. Laden is niet moeilijk en het is al helemaal niet eng!

Duur van de tocht

De tocht op 13 juni duurde van 9.30 tot 15.00 uur. Rond deze tijdstippen werden alle elektrische auto's opgehaald en weer ingeleverd bij de dealer.

Geïnteresseerd?

Particulieren kunnen hun interesse voor emovia's Toer Elektrisch! laten blijken door een mail te sturen. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, organiseert emovia weer een tocht.

Voor bedrijven (bijvoorbeeld omdat ze overwegen om over te stappen op elektrische auto's of bestelbussen), kan emovia een toertocht op maat organiseren. In overleg wordt een route gemaakt met bijbehorende stops. Deelnemers kunnen werknemers zijn, maar ook hun partners en zakenrelaties kunnen voor de tocht worden uitgenodigd.