Electric Experience in Zutphen

Na een intensieve voorbereiding vond zaterdag 20 januari jl. de eerste roadshow van emovia plaats: de Electric Experience. Dankzij de bestorming van de social media en de pers, én dankzij ons uitgebreide relatienetwerk, meldden zich de eerste bezoekers al voor aanvang van het evenement.

Geen zin om te lezen? Kijk dan dit filmpje!

Opening emovia Electric Experience door wethouder Coby Pennings

Zutphense burgemeester Annemieke Vermeulen luistert naar de enthousiaste toespraak van haar collega wethouder Coby Pennings

Officiële opening

Om klokslag 10.30 uur, geheel volgens planning, heette emovia-secretaris Martijn Hendriks alle aanwezigen van harte welkom. Wethouder van Zutphen, mevrouw Coby Pennings, sprak namens de gemeente Zutphen. Cyp Wagenaar, voorzitter van ZutphenEnergie, vertelde vervolgens trots dat de energiecoöperatie die dag haar eerste deelauto in gebruik zou nemen. Hij overhandigde de sleutel van deze Renault Zoe aan mevrouw Annemieke Vermeulen, die de auto startte en daarmee officieel de Electric Experience opende. Vervolgens maakte bezoeker Remco de eerste officiële proefrit met deze auto.

Zutpense burgemeester Annemieke Vermeulen opent de Electric Experience ingebruikneming van Zutphens eerste deelauto
De openingshandeling: Annemieke Vermeulen, burgemeester van Zutphen, neemt Zutphens eerste elektrische deelauto in gebruik. De auto is van energiecoöperatie ZutphenEnergie

Kijken én zelf rijden!

De Electric Experience heeft een groot aantal bezoekers gehad. Het was boven verwachting! Ruim 500 bezoekers bekeken 28 100% elektrische auto’s en lichte bedrijfswagens die rondom de Zutphense Broodfabriek waren opgesteld. Er werden ruim 100 proefritten gemaakt, waarvan alle chauffeurs zonder uitzondering  enorm genoten. Zo getuige het verslag van journalist Gert Kramer in de Stentor van maandag 22 januari jl. en het verslag van Paul Bombeld in het Zutphense huis-aan-huisblad Contact. Een verslaggeefster van Omroep Gelderland legde de proefrit vast van Henk Tieleman en zijn partner. Hierdoor was nog diezelfde dag in het Nieuws van TV Gelderland te zien hoe enthousiast dit stel was. 


Er was veel belangstelling voor de proefritten tijdens de Electric Experience

Informatiemarkt

Niet alleen rondom de Broodfabriek was de belangstelling groot, ook de informatiemarkt ín de Broodfabriek werd  druk bezocht. Er werden tal van vragen gesteld over bijvoorbeeld oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto’s, over de deelauto’s van LochemEnergie en ZutphenEnergie. Elektrisch rijders wisselden enthousiast hun ervaringen uit onder het genot van een kop koffie met een oliebol, waarop emovia haar gasten trakteerde.

 

Er waren ook andere duurzame initiatieven: de duurzame houtkachels van VUURS en de activiteiten van ZutphenEnergie en LochemEnergie, die beide in hun gemeente de mogelijkheid bieden om elektrische auto’s te delen/huren.

Ook de informatiemarkt in de Broodfabriek werd druk bezocht tijdens de Electric Experience van emovia
Druk bezocht werd ook de informatiemarkt in de Broodfabriek. Deze ging niet alleen over elektrisch rijden maar ook over andere duurzame onderwerpen.